Predškolci završili turneju (Foto)

Bujanovac, Smederevo, Požarevac, 25. maj 2018.- Predškolci iz PU Naša radost vratili su se u Bujanovac puni divnih utisaka sa gostovanja na festivalima u Smederevu i Požarevcu.

Pre toga su u četvrtak učestvovali na Festivalu dečijih igra u Požarevcu, a dan ranije na festivalu DEDAR u Smederevu, o čemu ste mogli da čitate na portalu Bujanovačke.

Festival dečijih igara je međunarodni festival tradicionalnih igara i modernog plesa koji organizuju PU “Ljubica Vrebalov” iz Požarevca i Udruženje vaspitača Braničevskog okruga “Vaspitač plus”.

Prema recima Ane Šterjoske, predsednice ovog udruženja, ovo je 15. po redu festival na kome je učestvovalo preko 800 mališana.

Pored dece iz Bujanovca, nastupala deca deca iz Ljiga, Vranja, sa Cetinja, Smedereva, Novog Pazara, Plevlja, Banja Luke, Beograda, Požarevca, Lajkovca i Velike Plane.

Bujanovacki predškolci učestvovali su sa dve grupe u okviru bloka moderni ples, jedna pod imenom Mažoretkinje, koju su spremale vaspitačice Sladjana Milenković i Biljana Mitković i druga, “Bele rade”, koju su spremale vaspitačice Frosina Kostić i Biserka Pavić.

Mažoretkinje su igrale uz pesmu Jennifer Lopez – Dance Again, a Bele rade uz obradu čuvene pesme Hallelujah.

Žiri će ove godine donositi odluke o specijalnim nagradama za učesnike festivala.

Specijalne nagrade deliće se za koreografiju, scenski nastup, odabir muzike, kostime, za najamaštovitije, za najbolje izvođenje, originalnost, za najveselije, za poštovanje propozicija, za očuvanje tradicije, sinhronizaciju pokreta, najrazigranije i najkompleksnije.

Nakon završenog programa žiri će zasedati i odlučiti o nagradama. Evaulacija festivala biće 31. maja u 10 sati, u vrtiću Danica Radosavljević u Požarevcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *