Ponovo gorela deponija, gde je centar za reciklažu

Bujanovac, 28. maj 2018.- Građane Bujanovca i okoline u subotu su ponovo uznemirili neprijatan miris i dim sa gradske deponije.

Naši čitaoci reporteri koji su nam poslali zaista apokaliptične i mučne fotografije deponije podsećaju da ovo nije prvi put da se deponija zapali.

Bujanovac godinama ima problem sa deponijom koja se nalazi na starom putu za Vranje, prekoputa skretanja za Bivodu i Rakovac.

Ilir Taipi, tehnički direktor JP Komunalac kaže  da očekuje skori početak rada transfer stanice, odnosno reciklažnog centra, što be rešilo problem sa deponijom.

-Investitor je Opština Bujanovac. Oprema je stigla i nalazi se kod nas, ali od opštine zavisi kada će biti montirana, kaže Taipi i dodaje da postoje dva razloga pojave vatre na deponiji- ljudski faktor i hemijski procesi.

Sa radovima se, međutim, uveliko kasni.

Izgradnja reciklažnog centra je zajednički projekat opštine, Ministarstva finansija i Evrospke unije, a ugovor je potpisan 2015.

Jedna faza posla, a to je nabavka opreme, je okončana, ali druga, koja podrazumeva građevinske radove, još uvek nije.

Načelnik opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije Enver Ramadani kaže da će posao biti gotov u narednih nekoliko meseci:

-Čekali smo transfer novca iz Koordinacionog tela, ali i završetak neophodnih administrativnih procedura, kaže Ramadani.

A dok se sve to ne desi, dok se ne postavi centar za reciklažu, građanima ostaje da se naviknu na opojne mirise sa deponije.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *