ZMIJA od 2 metra u automobilu carinika

Bujanovac, Vranje, 30. maj 2018. (Izvor i foto VranjeNews)- Zmija dužine preko dva metra, koja se zavukla u amortizer jednog automobila u Vranju, uhvaćena je uz asistenciju stručnog lica iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana, potvrđeno je portalu Vranje News u Komunalnoj policiji.

Vlasnik automobila je S.S, carinik iz Leskovca koji radi na graničnom prelazu Preševo, a zmiju je primetio na benzinskoj pumpi u Vranju, kada je stao da natoči gorivo.

Načelnik vranjske Komunalne policije Ivica Tašković, objasnio je za Vranje News da se smuk uvukao u amortizer automobila kod zadnjeg dela točka i zbog nepristupačnosti mesta, moralo je da se interveniše u obližnjem auto-servisu.

– Jedan od radnika na pumpi je primetio zmiju.

Došli smo odmah nakon poziva, ali se akcija hvatanja smuka završila u auto-servisu, jer smo morali da demontiramo zadnju desnu gumu automobila, da bi se moglo doći do zmije – kazao je Tašković.

Ovo je, kako je rekao za naš portal, najveći zabeležen primerak smuka u dosadašnjim akcijama.

– Često smo na terenu sa Vladicom Stojkovićem iz „Poskoka“, jer je u toku najezda gmizavaca. To se i očekuje sa porastom temperature.

Apelujemo na građane da, kada primete zmiju, odmah obaveste Komunalnu policiju i da ne paniče, već samo da ostanu na bezbednoj udaljenosti i posmatraju to mesto – napominje Tašković.

Smuk je bezbedno „upakovan“ u specijalan sud, da bi kasnije bio pušten u neko prirodno stanište van naseljenih mesta, dodao je Tašković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *