Vranjski maraton u subotu, trče i Bujanovčani

Bujanovac, Vranje, 1.jun 2018. (Foto FB Vranjski maratonci)-U subotu, 2. juna, sa početkom u 18 sati, počinje drugi Vranjski maraton i polumaraton na kome će učestvovati i takmičari iz Bujanovca.

Kako piše portal VranjeNews, staza trke je kružna sa dužinom kruga od 10,5 km i u odnosu na od prošlu godinu delimično je izmenjena i lakša, sa manjim usponima i visinskom razlikom od 70 metara po jednom krugu.

Polumaratonci trče dva kruga a maratonci četiri, uz četiri okrepne stanice, a medicinska pomoć i brojni volonteri biće dostupni duž cele staze.

Učesnici polumaratona i maratona trčaće na sertifikovanoj stazi od starta na šetalištu kod Robne kuće, ulicama: Ivo Lole Ribara, Partizanska, Sime Pogačarevića, Kolubarska, Proleterskih brigada do Francuske, nazad do Autobuske stanice, Bulevar Avnoja, Radnička, nazad prema upravnoj zgradi Jumka, Omladinskih brigada, nazad prema Kavim – Jedinstvu, Pariske komune, Nemanjina i Karađorđeva.

Ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj, ali policija može da propušta vozila kad je staza bez trkača, kako je i praksa u drugim gradovima.

U 18.15 sati kreće trka za decu, u dužini od 200 m, u 18.30 sati i trka zadoljstva u dužini od 1km, a učešće na trkama je besplatno.

Na platou ispred Galerije Narodnog muzeja, biće postavljena četiri šatora za masažu, presvlačenje i odlaganje stvari dok traje trka, a podizanje startnih paketa je ispred prostorija Omladinskog kulturnog centra i počinje na dan trke, od 14 sati.

Promoter drugog Vranjskog maratona i polumaratona je naša reprezentativka i učesnica Olimpijade Olivera Jevtić.

Maraton organizuje AK “Vranjski maratonci”, a pokrovitelj je Grad Vranje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *