Bujanovačke škole pod budnim okom Ministarstva pred malu maturu

BUJANOVAC, BEOGRAD, 6. jun 2018. (foto ilustacija/Min. prosvete) – Zbog sumnjivo dobrih rezultata prošle godine, dve osnovne škole u Bujanovcu biće pod posebnom pažnjom Ministarstva prilikom polaganja završnog ispita.

Kako prenosi portal Južne vesti,  ukoliko ove godine na završnom ispitu bude nepravilnosti, direktori škola će kao odgovorni snositi posledice i biti smenjeni, upozorio je ministar prosvete.

Načelnik Školske uprave Nišavskog okruga Dragan Gejo rekao je da je najviše propusta prošle godine bilo u školama u Nišu, Vranju, Surdulici, Vladičinom Hanu i Bujanovcu, pa će u ovim mestima će biti pojačana kontrola završnog ispita.

Načelnik Školske uprave kaže da će kontrola svih učesnika male mature biti mnogo jača nego prethodne godine, kao i da direktori škola znaju da “ne smeju da se igraju”.

Prošle godine su školski odbori odbili preporuku ministra o smeni direktora 28 škola, zbog prepisivanja, pomaganja i drugih grešaka na maloj maturi, sada je zbog izmene zakona omogućeno da sam ministar smeni direktore koji dozvole propuste.

Rekao sam direktorima da ovog puta nema milosti. Ministar neće da oprašta nikome u tom smislu, a i ne treba. Neću ni ja. Neće se tolerisati nijedna nepravilnost. Na kraju krajeva, kakav primer se daje deci ako im se dozvoljava prepisivanje ili pomaže – kaže načelnik Školske uprave Nišavskog okruga Dragan Gejo za Južne vesti.

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je, tokom probne mature, da će sve raspoložive resurse Ministarstva prosvete poslati na teren u gradove u kojima je prošle godine bilo najviše nepravilnosti.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *