Ko je autor slogana „Jedan tim, jedan san – Srbija!“ fudbalske reprezentacije na SP u Rusiji

BUJANOVAC, VRANJE, 12. jun 2018. (foto: Privatna arhiva, VranjeNews)- Vranjanac Bojan Milošević, mašinski inžinjer, autor je zvaničnog slogana „Jedan tim, jedan san – Srbija!“, pod kojim će „orlovi“ ići na Mundijal u Rusiju i koji će krasiti autobus fudbalske reprezentacije Srbije tokom boravka na Svetskom prvenstvu, piše portal VranjeNews.

Bojan za Vranje News kaže da je za oglas Svetske fudbalske federacije (FIFA) za slogane reprezentacija na Mundijalu saznao preko Fejsbuka.

– Oglas su objavili decembra prošle godine, a ja sam svoj slogan poslao februara.

Inače volim da smišljam slogane, da mozgam i istražujem, i tako sam i došao na ideju za slogan „Jedan tim, jedan san – Srbija!“, koji je i odabran kao najbolji za našu reprezentaciju.

Rukovodio sam se time da „tim“ označava jednu zajednicu, skup igrača, odnosno fudbalera, da je reč o timskoj igri koja je veoma važna za uspeh ekipe.

Na ideju za reč „san“ došao sam zbog toga što imam utisak da postoji taj nedosanjani san da konačno doživimo onu pravu fudbalsku Srbiju, ali i zato što san sjedinjuje telo, duh i misli.

Nadam se da će ovog puta naši pokazati da možemo da budemo jedan složan tim i da konačno dosanjamo taj san – navodi Milošević.

Predlozi za slogan slali su se na adresu FIFA od 4. decembra do 28. februara, a zvanični slogani objavljeni su na njenom sajtu 24. maja.

U užem izboru u Srbiji bili su još i slogani Jer, mi smo tim (Because, we are team) i Izaberi sopstveni put do pobede (Choose your own ride to victory).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *