Škola „Sveti Sava“ dobila još jedan smer

BUJANOVAC, 16. jun 2018. (Foto Bujanovačke: Maturanti Škole Sveti Sava)- Ministarstvo obrazovanja odobrilo je bujanovačkoj Srednjoj školi „Sveti Sava“ otvaranje još jednog smera pa će u ovoj školi naredne školske godine, umesto za 120, biti mesta za 150 prvaka.

Sveti Sava ima mesta za 150 prvaka: Biserka Jović (foto Bujanovačke)

Direktorka škole Biserka Jović kaže za Bujanovačke da je ministarstvo odobrilo smer ekonomski tehničar, koji je i ranije postojao:

Ministarstvo je objavilo dopunu konkursa za upis u srednje škole, kojim smo dobili odobrenje za ponovno otvaranje smera ekonomski tehničar. To znači da dobijamo još jedno odeljenje, pa umesto za 120 sada ima mesta za 150 prvaka, kaže Jovićeva.

Ona dodaje da je ova vest posebno važna uoči male mature koju budući srednjoškolci polažu u ponedeljak (srpski jezik), utorak (matematika) i sredu (kombinovani test iz fizike, hemije, istorije, geografije i biologije).

Osim novog smera, učenici mogu da se opredele i za neki od ostala četiri na kojima ima po 30 mesta: finansijski administrator, medicinska sestra/vaspitač, mašinski tehničar motornih vozila i kuvar, konobar, poslastičar, koji je trećestepeni.

U drugoj srednjoj školi u Bujanovcu, „Sezai Suroi“, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, ima mesta za 210 prvaka.

Ministarstvo prosvete je ovoj školi odobrilo smerove opšte gimnazije, kao i ekonomske, medicinske, mašinske i elektrotehničke struke, dok se čeka odobrenje za otvaranje trećeg stepena za smer električar.

Prema statistici Odeljenja obrazovanja u opštini Bujanovac školsku 2017/18 na srpskom jeziku pohađa 2.073 osnovaca i srednjoškolaca, a na albanskom 2.759.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *