Bosilegrad drugi, Vranjanke 6. na festivalu Srbija u ritmu Evrope

Bujanovac, Niš, 17. jun 2018.-Vranjanke Emilija Mišić i Mila Nikolić osvojile su šesto mesto na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“, takmičenju u plesu i pevanju na jezicima evropskih zemalja, prenosi portal VranjeNews.

Veliki uspeh od predstavnika sa juga napravili su predstavnici Bosilegrada, zauzimanjem drugog mesta.

Ovo je veliki uspeh u konkurenciji 22 opštine i grada Srbije.

Vranjačka Banja na prvom mestu osvojila je ukupno 44 poena, Bosilegrad 5 poena manje, dok su Vranjanke osvojile 26.

Emilija i Mila pripremale su se za festival skoro pet meseci sa ljudima iz produkcije programa „Srbija u ritmu Evrope“, među kojima su profesor pevanja i koreograf i njima su posebno zahvalne.

Pobednik takmičenja biran je po evrovizijskom modelu, kombinovanjem glasova stručnog žirija i gledalaca.

Vranje je prvi put učestvovalo na ovom festivalu.

Na takmičenju, koje je koncipirano tako da opštine iz Srbije predstavljaju neku evropsku zemlju i pevaju na jeziku te države, učestvovale su opštine Vrnjačka Banja, Bosilegrad, Sremska Mitrovica, Niš, Bač, Vranje, Novi Sad, Trstenik, Gornji Milanovac, Apatin, Bački Petrovac, Odžaci, Temerin, Kragujevac, Subotica, Mladenovac, Žabalj, Ćuprija, Trgovište, Sombor, Vrbas i Srbobran.

Pre mesec dana su ambasadori zemalja čije opštine su ih predstavljale, posetili Niš i upoznali se sa gradom domaćinom, a istakli su da je takmičenje „Srbija u ritmu Evrope“ značajno, jer mladi mogu da nauče jezikdržave koju predstavljaju, druže se i razmenjuju iskustva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *