Edukacija za preduzetnike u Bujanovcu – kako do novčane podrške EU

BUJANOVAC, 21. jun 2018. – U Bujanovcu će u petak (22. jun) organizacija „EU Pro“ održati dodatne informativne sesije o javnom pozivu za podršku preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, a dan ranije slična edukacija biće održana u Pirotu, prenose Južne vesti. 

Evropska unija je za ovaj poziv opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u regionu Šumadije i zapadne Srbije i regionu južne i istočne Srbije.

Cilj informativnih sesija, koje su do sada održane u deset gradova u Srbiji i okupile više od 550 ljudi, jeste da se zainteresovani preduzetnici i preduzetnice upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima, od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja – navode organizatori.

Poziv je otvoren do 6. jula, a kako dodaju organizatori, pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO, koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.

Svi zainteresovani Bujanovčani će informacije o podršci EU moći da dobiju na sesiji u prostorijama Ekonomskog fakulteta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *