Bašte kafića na trgu: Opština obećava uvođenje reda

 

Odredili smo cenu od 35 dinara po kvadratnom metru dnevno: Džaferi

BUJANOVAC, 22. jun 2018. – Proporcionalno porastu temperature, na bujanovačkom trgu širi se i prostor koji zauzimaju letnje bašte kafića.

Centar Bujanovca zbog toga uveče ponekad podseća na Sutomore. Osim prepunih bašti, tu su se načičkali i prodavci svega i svačega: bižuterije, grickalica, krompirića, plačanki, krofnica, šećerne vune… deca skaču po trambolinama a ko želi može da višak energije iskali udarajući u boks…

Građanima se s pravom čini, međutim, da su bašte postavljene bez reda i poretka te da trgom jedva može da se prođe, a pojedini vlasnici kafića žale se Bujanovačkim da su neke njihove kolege povlašćene jer se prostor na trgu plaća po principu „ko koliko da“.

Da spomenemo i onu čuvenu montažnu baštu na javnoj zelenoj površini, čije su uklanjanje nadležni najavili za naredni utorak.

Amir Džaferi, načelnik Odeljenja za urbanizam, kaže za Bujanovačke da će svi vlasnici kafića sledeće nedelje dobiti rešenja o privremenom korišćenju na 3 meseca gradskog građevinskog zemljišta, sa precizno utvrđenim pravilima i cenom po kvadratnom metru:

-Odredili smo cenu od 35 dinara po kvadratnom metru dnevno, a u rešenju koje će dobiti vlasnici, kao i u ugovorima, precizno se devinušu prava i obaveze, kaže Džaferi.

On podseća da su po centru isctrane žute linije koje definišu bašte, i navodi da vlasnici kafića ne smeju da postavljaju bašte izvan njih:

-U rešenjima stoji i da plaćanje zakupa i poštovanje markacionih linija prelazi u nadležnost poreske administracije i inspekcije. Ko ne plaća biće mu blokiran račun a inspekcija će pisati prijave za prekoračenje linija, kaže Džaferi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *