Kako nas vide Beograđani: Smeštaj kao horor, ali klopa odlična

BUJANOVAC, BEOGRAD, 4. jul 2018. (Foto: VICE/PrntScr) – Reporteri portala VICE boravili su nedavno u Bujanovcu i Preševu, a Bujanovačke vam prenose detalje ovog putopisa:

Jedan od boljih načina na koji čovek može da se odupre mistifikaciji koja karakteriše skoro svako mesto u Srbiji južnije od Leskovca, jeste da ode tamo. Zato sam spakovao garderobu za nekoliko dana i sa ekipom Inicijative mladih za ljudska prava krenuo na dvodnevnu ekskurziju do Bujanovca i Preševa.

Spavali smo u Bujanovcu, smešteni u objektu koji bi i najtolerantniji korisnik Trip advajzora koji je pola radne karijere proveo u Legiji stranaca nazvao najgorim hotelom u Srbiji.

Bio sam u lošim hotelima, hostelima i kampovima, čak sam na sopstveni inicijativu proveo sedam noćenja u hotelu u Banskom, ali nikada nisam bio u onakvom smeštaju. Izgleda kao deo seta za prvi deo Trejnspotinga, one gajbe u Edinburgu u kojoj Sikboju umire beba.

Možda bi upravo Choose life forma bila idealna da se napiše kratak prikaz smeštaja za turističku brošuru Bujanovca, ukoliko bi turistička brošura uključivala lokacije na kojima možete na miru da uzimate hors.

Izaberi smeštaj na periferiji grada koji je u samoj svojoj osnovi pripizdina.

Izaberi ispucale gole zidove, televizor bez daljinskog i orman dovoljno veliki da u njega sakriješ leševe iz prvog poglavlja Maks Pejna. Izaberi sobu bez grejanja i tople vode, ali sa klima uređajem koji donekle može da utopli prostoriju, usput oslobađajući prašinu, grinje i nepoznate bakterije koje mogu izazvati respiratorne komplikacije.

Izaberi ćebe koje je tvoj pradeda ostavio tu kada je 1915. bio u prolazu, pokrij se njime i nadaj se da ćeš se nekog dana u nekom trenutku probuditi, pa makar i bolnici.

Izaberi beli peškir sa sitnim flekama koje mogu predstavljati ili govno ili rđu sa hladnih radijatora. Izaberi hladan pod prekirven prašinom u kojoj iz dosade možeš crtati logo Epla.

Izaberi kablove koje vire iz zidova, čiju jedinu praktičnu namenu vidiš u samoubistvu kratkim spojem. Izaberi nedovršenu terasu bez ograde, prekrivenu ptičijim izmetom, ali sa panoramom dovoljno impresivnom da te motiviše da preguraš noć.

Izaberi život i prijatan boravak.

Rano ustajanje, višesatni put i fenomenalna punjena pljeskavica koju sam ranije tog dana pojeo u Bujanovcu, pobedili su hipohondriju i higijensku preosetljivost, pa sam utonuo u san.

Nakon što sam se istuširao ledenom vodom i pojeo odličan omlet – hrana više nije mogla da me iznenadi, sve što sam stavio u usta po dolasku u Bujanovac je bilo dobrog ukusa – navukao sam jaknu u kojoj izgledam kao diler ekstazija na rejvu blizu luke i iskulirao nekoliko minuta na terasi pred polazak za Preševo, neznajući šta me tamo čeka.

Kompletan tekst možete pročitati OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *