Smrt fašizmu: SUBNOR u Bujanovcu seća se heroja čija je spomen ploča na Domu kulture

Spomen ploča Žikici Vasiću na Domu kulture u Bujanovcu

Bujanovac, 6. jul 2018.- SUBNOR Bujanovac i ovog jula odaje poštu zaboravljenim herojima koji su položili živote za oslobođenje ovog kraja u Drugom sveetskom ratu.

Na Dan boraca, koji se ranije obelažavao kao državni praznik i bio neradni dan, delegacija SUBNOR-a (za one koji se ne sećanju: Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata) je 4. jula položila cveće na spomen ploču Petra Vasiljevića u Ulici Petra Drapšina u Bujanovcu, a isto će učiniti i u subotu 7. jula na Dan ustanka.

Nedeljković

-U 10 sati položićemo cveće na spomen ploču Žikice Vasića na Domu kulture u Bujanovcu, koji je poginuo 1941. u borbi protiv okupatora kod rudnika antimona u Trnovcu. Žikica je bio iz Raniluga pa nam zato u subotu dolaze gosti iz ovog mesta na KIM, kaže Božidar Nedeljković, predsednik boračke organizacije u Bujanovcu.

Delegacija potom odlazi u Biljaču gde će odati poštu stradalim partizanima.

Bujanovac je u Drugom svetskom ratu oslobođen 7. septembra 1944, i taj datum se do  2002. godine slavio kao Dan opštine, kada ga je zamenio 9. maj, koji se u svetu obeležava kao Dan Evrope i pobede nad fašizmom




One thought on “Smrt fašizmu: SUBNOR u Bujanovcu seća se heroja čija je spomen ploča na Domu kulture

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *