Bahatost, neznanje ili bezobrazluk: Montažni kafić usred parka

Prijava protiv NN lica

BUJANOVAC, 18. jul 2018.Opštinski savet roditelja Bujanovac podneo je Odeljenju za urbanizam Opštinske uprave prijavu protiv NN vlasnika koji je u gradskom parku postavio montažni objekat na javnoj površini čime je, stoji u prijavi, ugrožena bezbednost dece u obližnjem vrtiću koja tokom dana borave u parku.

U prijavi podnetoj danas (sreda, 18. jul 2018.) navodi se da je objekat postavljen mimo svih propisa jer je na javnoj površini poput parka zabranjeno postavljati montažne ugostiteljske objekte, što ovaj svakako jeste.

Na slikama reportera Bujanovačkih jasno se vidi da da se radi o ugostiteljskom objektu: ispred su baštenske garniture, s jedne strane kioska barske stolice, a tu su i frižider i pikado i sličan kafanski mobilijar.

U prijavi koju je potisao Saša Nikolić, zamenik predsednika Saveta, piše da je policija, posle prijave građana, naložila vlasniku da objekat ukloni, što ovaj nije učinio.

Kafanica usred parka

Savet roditelja upozorava da je struja do kioska dovedena „na divlje“, te da kablovi vise po parku, što takođe ugrožava bezbednost, očekujući da Odeljenje za urbanizam reši ovaj problem.

Prema saznanjima Bujanovačkih, kiosk je po oprobanom receptu postavljen tokom prošlog vikenda, kada nadležne službe ne rade, pa je za eventualno prinudno uklanjanje potrebno vreme.

Kablovi po parku vise kao lijane

Naš portal će nastaviti da vas izveštava o ovom slučaju.

Podsećamo da je posle našeg pisanja uklonjena pašta kafića sa travnjaka (javne površine) na gradskom trgu.

Odeljenje za urbanizam propisalo je uslove za postavljanje letnjih bašti, o čemu smo takođe pisali.

U tom pravilniku svakako ne postoji mogućnost postavljanja montažnog objekta usred parka, dakle na javnoj zelenoj površini, pa se kao logično nameće pitanje da li je se preduzetnik ove originalne inicijative dosetio iz nepoznavanja zakona, bahatosti, bezobrazluka ili mu samo došao ćef!

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *