Kako postati LOVAC: LU GOLUB organizuje ispit 11. avgusta

Kandidat mora da tačno odgovori na bar 12 od 15 pitanja: Veljković

BUJANOVAC, 31. jul 2018. (foto FB LU Golub/Sky Production)- Lovačko udruženje Golub Bujanovac, posle 11. avgusta biće brojnije za tridesetak novih članova, koliko ih se do sada prijavilo za polaganje lovačkog ispita.

Ako ste, dakle, pomislili da je za zvanje lovca potrebno samo kupiti oružje i pripadajuću opremu, te vikendom otići u šumu, grdno ste se prevarili.

Nikola Veljković, upravnik Lovišta bujanovačkog udruženja objašnjava kako će izgledati ispit koji će budući lovci polagati 11. avgusta (subota) pred tročlanom komisijom kojom će predsedavati Miodrag Đorđević kao predstavnik Lovačkog saveza Srbije:

Pre polaganja testa od 15 pitanja, tročlana komisija drži predavanje koje traje 3 školska časa o načinima na koji se lovi, kako se čuva i nosi lovačko oružje, kako se postupa sa odstreljenom životinjom, koliko traje lovni dan, koju dokumentaciju mora da poseduje lovac da bi moga da ucestvuje u lovu, koje vrste pasa postoje za lov krupne i sitne divljači, i još mnogo detalja komisija razjasni kandidatima kako bi uspešno odradili test, priča Veljković.

On dodaje da kandidat mora da tačno odgovori na bar 12 od 15 pitanja kako bi uspešno položio test i dobio zvanje lovca.

LU Golub je krajem prošle 2017. godine proslavilo 70. rođendan, a tom prilikom, na proslavi u restoranu Keče, među dobitnicima plaketa i zahvalnica našle su se i Bujanovačke.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *