Kamberi: VUČIĆEVA albanofobska politika odgovorna za paljenje mašine Saba Belče u Vranju

BUJANOVAC, 2. avgust 2018. (foto FB Valon Etemi) – Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi optužio je „politiku albanofobije koju vodi Aleksandar Vučić“ za paljenje mašine za asfaltiranje preševske kompanije „Saba Belča“ u Vranju u noći između utorka i srede (31. jul-1. avgust).

On je dodao da ovaj čin predstavlja povratak u devedesete godine prošlog veka.

Kamberi je na svom FB profilu napisao da paljenje mašine kompanije Saba Belča, koja je u vlasništvu Albanca, predstavlja posledicu antialbanske politike koju poslednjih dana vodi predsednik Srbije.

Prema Kamberiju, šteta koja je naneta ovoj firmi je jasan znak da država nije spremna da zaštiti albanske kompanije, ali da ovaj čin direktno odvraća strane investitore.

„Ćutanje institucija govori ili da one ne žele da zaštite albanske firme, da se u Srbiji ne tretiraju podjednako sve kompanije, ali i da podržavaju ovakve stvari u cilju ometanja albanskog biznisa“, napisao je Kamberi i dodao kako očekuje da se ovaj događaj podigne na nacionalni nivo.

Mašina vredna oko 100.000 evra za postavljanje asfalta izgorela je na parkingu vranjskog Vodovoda, a vest o požaru prvi je putem FB podelio Valon Etemi, menadžer u kompaniji. Kompanija Saba Belča nekoliko godina unazad radi infrastrukturne poslove u Vranju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *