Abanski Nemac, žrtva birokratije ili pripadnik OVK

BUJANOVAC, 14. avgust 2018. (foto FB: administrativni prelaz Kočulj/Bela zemlja) – Granična policija Srbije uhapsila je u ponedeljak na prelazu Končulj/Bela zemlja Ibrahima Matošija iz Gnjilana, koji živi u Nemačkoj čiji je i državljanin, prenose mediji na albanskom pozivajući se na pisanje KlanKosova.

Policijski izvori Bujanovačkih prenose da je Matoši, koji ima 37 godina, priveden zbog sumnje da je bio pripadnik OVK tokom rata na Kosovu 1998-1999, ali napominju da je to malo verovatno jer je u vreme ratnih operacija bio maloletan.

„On je uhapšen po nalogu iz Beograda, ali postoji mogućnost da se radi o administrativnom nesporazumu jer Matoši godinama unazad bez ikakvih problema koristi ovaj administrativni prelaz. Osim toga, s obzirom da u Nemačkoj ima stomatološku ordinaciju, često boravi na stručnim skupovima u Beogradu i Srbiji, i nikada do sada nije imao nikakvih problema“, kažu izvori Bujanovačkih.

Matoši, koji se sa porodicom iz Gnjilana sa odmora vraćao u Nemačku, priveden je u Policijsku stanicu Bujanovac, odakle je prebačen u vranjski zatvor gde se nalazi i sada (utorak 14. avgust prepodne).

Mediji prenose da je Matoši, koji je stomatolog u Nemačkoj, priveden na istom prelazu preko koga je iz pravca Bujanovca nedavno bez problema otišao u Gnjilane.

Takođe napominju da Matoši godinama unazad bez ikakvih problema koristi ovaj prelaz kada iz Nemačke ide na Kosovo i natrag, pitajući „da li se radi o provokaciji ili administrativnom nesporazu.“

Prema saznanjima Bujanovačkih, članovi njegove porodice ne znaju razloge privođenja, ali su kontaktirali Ambasadu Nemačke u Beogradu „kako bi se situacija razjasnila“.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *