Tači traži jedinstvo, Bećiri ga optužuje da manipuliše Albancima Preševske doline

BUJANOVAC, 14. avgust 2018. (foto: Tači i alnaski lideri juga Srbije)- Predsednik Kosova Hašim Tači putem Fejsbuka zahvalio se svim liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, a u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije.

Kako prenosi portal Kossev, pozivajući se na medije na albanskom, on je pozvao političke lidere na Kosovu da se ujedine oko ovog zajedničkog cilja:

„Još jednom se zahvaljujem liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije. Ovo pravo treba da nas ujedini bez obzira na stranačka i ideološka opredeljenja, bez obzira na institucionalnu poziciju, uključujući civilni sektor ili opoziciju.“, napisao je Tači.

Na drugoj strani, poslanik i generalni sekretar LDK-a, Ismet Bećiri, komentarisao je izjave predsednika o korekciji granica sa Srbijom, rekavši da je to manipulacija osećanjima Albanaca iz Doline, dodavši da se „na sreću ovo ujedinjenje se verovatno neće dogoditi, što je za dobrobit zemlje“:

Sada uveliko i iznad svega ekstremno manipuliše osećanjima građana Preševske doline. Oni zaslužuju podršku, da se radi više za diskriminisane albanske građane, da se o njima govori svuda u svako doba, za slobodu i njihova prava. Ono što im ne treba je manipulacija osećanjima, emocijama i njihovim pravima. 

Ovo niko do sada nije uspeo kao ‘snažni’ predsednik, koji je izgubio kompas.

Licemerje je njegov zahtev ‘da svi budemo zajedno’, što je postalo deo manipulacije i prevare, kršenje suvereniteta i ustavnog poretka naše zemlje. Odbijanje se događa svakog dana – od političkih stranaka, pozicije i opozicije, civilnog društva, raznih faktora u zemlji i inostranstvu, rekao je Bećiri.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *