Grupa građana Tužilaštvu podnela prijavu zbog deponije

BUJANOVAC, 28. avgust 2018. – Grupa građana iz Ulice Stepe Stepanovića u Bujanovcu podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv nadležnih u lokalnoj samoupravi i JP Komunalac „zbog svakodnevnog paljenja deponije (smetlišta) i trovanja građana dimom sa te deponije“.

Svakodnevna slika

Ova prijava rezultat je peticije sa preko 200 potpisa Bujanovčana, koju su pokrenuli građani iz Stepe Stepanovića, koji su najbliži deponiji stacioniranoj preko autupota, sa desne strane starog puta za Vranje.

Peticiju je potpisalo preko 200 građana, i Srba i Albanaca, ne samo iz naše ulice nego iz celog grada, a i prijava je napisana na oba jezika. Očekujemo da tužilaštvo pokrene postupak i otkrije ko je odgovoran za svakodnevno paljenje deponije od čega na možemo da živimo normalno od smrada i dima, kaže za Bujanovačke jedan od pokretača peticije.

Bujanovačke su u nekoliko navrata pisale o paljenju deponije, ali i o najavama nadležnih da će ovaj problem biti saniran skorim postavljanjem transfer stanice.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *