Nebojša Arsić: Medveđa nije u Preševskoj dolini

BUJANOVAC, MEDVEĐA, 29. avgust 2018. – Od Preševa i Bujanovca smo geografski udaljeni oko 160 kilometara, a politička situacija kod nas je sasvim drukčija nego u te dve opštine, pa mogu da poručim svima da je Medveđa u Gornjoj Jablanici, a ne u takozvanoj Preševskoj dolini, da Medveđa jeste i ostaće deo centralne Srbije“, rekao je Nebojša Arsić, prvi čovek Medveđe za portal Jugmedija.

Nebojša Arsić objašnjava da ova teritorija Srbije i geografski i politički nema dodirnih tačaka sa Bujanovcem u Preševom.

„Mi ovde ne delimo probleme na albanske i srpske, već su oni zajednički problemi i zajednički ih rešavamo. Mi smo međusobno izmešani, prijatelji smo, neki i kumovi i pobratimi, a omladina se druži po školama i kafićima. Ovde vekovima, pa i u poslednjem ratu, na Kosovu i Metohiji, nije bilo ni jednog jedinog međunacionalnog incidenta, što dovoljno ilustruje moje tvrdnje“, naglašava Arsić.

Iako su Albanci i velikoj manjini u Medveđi, dodao je Arsić, njihovi politički predstavnici su se uvek uvažavali i u nekadašnjem jednopartijskom sistemu i danas u višepartijskom.

„Primera radi, iako Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima ima apsolutnu većinu u Skupštini opštini Medveđe, vlast čini i Partija za demokratsko delovanje, koja ima tri odbornika i četiri funkcionera. To je ovde tradicija, bilo koja srpska stranka da je na vlasti. Prosto, mi tako funkcionešemo“, ističe Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji istovremeno poručuje stanovnicima Medveđe da budu spokojni.

Inače, Medveđa je u svim društvenim i ekonomskim sferama povezana isključivo sa gradom Leskovcem, koji je administrativno sedište Jablaničkog okruga, a deo ovog okruga, opština Medveđa, opština Lebane i mali deo Leskovca, oslanja se na administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *