I mesne zajednice ustale zbog deponije (DOKUMENT)

Predsednici 6 mesnih zajednica navode da meštani za ovaj problem odgovorne smatraju lokalnu samoupravu i Komunalac

BUJANOVAC, 30 avgust 2018. – Predsedniku opštine Bujanovac, JP Komunalac i opštinskom inspektoru za zaštitu životne sredine stigao je zahtev za rešavanje problema oko deponije koji su potpisali predsednici 6 mesnih zajednica (MZ): Bujanovac, Rakovac, Lopardince, Karadnik, Žuželjica i Srpska Kuća.

U dopisu koji je na opštinsku pisarnicu stigao 22. avgusta traži se da se pod hitno reši ovaj problem i upozorava da će MZ u suprotinom preduzeti „sva pravna sredstva“:

„Paljenje otpada dovodi do širenja nesnosnog smrada i dima koji se širi prema obližnjim naseljima…što nepovoljno utiče na zdravlje ljudi, ali i na životnu sredinu“, navodi se u zahtevu i podseća da se u neposrednoj blizini deponije nalaze dve fabrike mineralne vode.

Predsednici 6 mesnih zajednica navode da meštani za ovaj problem odgovorne smatraju lokalnu samoupravu i Komunalac, od kojih traže da se hitno prestane sa paljenjem otpada i smeća „kako bi se sprečilo dalje ugrožavanje životne sredine“.

Podsetimo da je ove nedelje grupa građana iz bujanovačke Ulice Stepe Stepanovića , koja je pokrenula peticiju i sakupila preko 200 potpisa, Tužilaštvu podnela zahtev za pokretanje postupka protiv odgovornih u Komunalcu i lokalnoj samoupravi zbog deponije.

Prema rečima nadležnih, problem sa deponijom trebalo bi da bude rešen uskoro, postavljanjem reciklažnog centra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *