Nova pešačka zona gotova za 30-40 dana, a evo kako će biti regulisan saobraćaj

 Za vozila će biti otvoren „koridor“ od centra ka ulicama Stepe Stepanovića i Save Kovačevića: Ramadani

BUJANOVAC, 30. avgust 2018. – Radovi na novoj pešačkoj zoni od sata u centru pa do tržnog centra Balkan, koji su počeli početkom ove nedelje biće gotovi u narednih 30-40 dana, potvrdio je za Bujanovačke Enver Ramadani, načelnik opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

Prema njegovim rečima, u ovaj posao biće uloženo ukupno 8,4 miliona dinara3 miliona od Ministarstva turizma i 5,4 iz opštinskog budžeta, što je deo od 112,5 miliona koliko je Bujanovac dobio od Koordinacionog tela.

„Radovi će brzo biti završeni jer smo sve na vreme pripremili. Trebalo je da počnemo ranije, ali smo posao odlagali zbog molbi vlasnika lokala u toj ulici koji su tražili da se završi letnja sezona“, navodi Ramadani.

Što se saobraćaja tiče, po završetku radova on će ostati gotovo nepromenjen.

Za vozila će biti otvoren „koridor“ od centra ka ulicama Stepe Stepanovića i Save Kovačevića, dok će obe ulice kod Gumoplastike ostati kao i sada jednosmerne.

Ramadani kaže da ne veruje da će izgradnja pešačke zone povećati ionako veliku saobraćajnu gužvu u centru jer, kako navodi, saobraćaj prema Domu zdravlja se i do sada u tom smeru u najvećoj meri odvijao ulicom pored upravne zgrade Gumoplastike.

„Naravno da smo razmatrali i mogućnost da ulica koja iz pravca Doma zdravlja i Sportskog centra vodi prema centru postane dvosmerna, ali je problem što je u njoj lokalna autobuska stanica“, kaže Ramadani.

Izvođač radova na pešačkoj zoni je Saba Belča a nadzor vrši Saobraćajni institut CIP iz Beograda.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *