Izbledele „zebre“ oko škola

BUJANOVAC, 1. septembar 2018. – U ponedeljak 3. septembra počinje nova školska godina, a pešački ptrelazi oko bujanovačkih škola izbledeli su od sunca i kiše, tako da se samo naslućuje da su tu.

Zbog toga je Opštinski savet roditelja apelovao na nadležne u lokalnoj samoupravi da „osveže“ pešačke prelaze oko škola i proveri i sredi saobraćajnu signalizaciju. U svom dopisu Savet traži i da policija obezbedi prisustvo svojih pripadnika na ulicama oko škola, ali i da se reši problem pasa lutalica na ovim lokacijama.

Nama je bezbednost dece na prvom mestu, ali za sada nema nikakvog odgovora, kaže za Bujanovačke Saša Nikolić, zamenik predsednika Saveta.

Bujanovačke su u subotu 1. septembra obišle raskrsnicu kod Sportskog centra koja vodi do OŠ Branko Radičević, a naš reporter utvrdio je da se pešački prelazi gotovo i ne vide, dok je saobraćajni znak koji upozorava vozače na njihovu blizinu iskrivljen.

Očekujemo da se ovaj problem reši do ponedeljka kad đaci kreću u školu, kaže Nikolić.

Inače, dvorište i sportske terene OŠ B. Radičević u petak su čistili Bujanovčani i zaposleni u školi, uz pomoć migranata iz prihvatnog centra u fabrici Svetlost..




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *