OŠ B. Rdičević: Ipak tri mešovita i dva romska odeljenja

Prvi dan školske godine

BUJANOVAC, 6. septembar 2018.Posle sastanka predstavnika ministarstva, rukovodstva škole i roditelja, prvaci OŠ B. Radičević u Bujanovcu su od jutros u klupama raspoređeni u tri mešovita odeljenja srpske i romske dece, dok će dva činiti samo mali Romi, potvrdio je za Bujanovačke jedan od roditelja koji je prisustvovao sastanku održanom u sredu.

Ovaj roditelj podseća da je ovakav raspored odeljenja bio i planiran sve do početka školske godine 3. septembra, kada su, kako navodi, naprasno promenjeni već istaknuti spiskovi sa rasporedom po odeljenjima.

On i još nekoliko roditelja sa kojima smo razgovarali kažu da njihov zahtev da 26 srpske dece budu u tri a ne u svih pet odeljenja prvog razreda, nije za cilj imala segregaciju romske dece, već da su želeli da u svakom odeljenju deca imaju što više drugova iz predškolskog razreda.

Kako saznajemo, osmoro roditelja je još u utorak odvelo u školu svoje prvake jer su dobili učiteljice i učitelje koje su i želeli, što je, kako tvrdi jedan od roditelja, nekima bio i motiv za bojkot nastave.

U ponedeljak 3. septembra roditelji nisu svoje prvake uveli u učionice, što je izazvalo popriličnu buru u javnosti, a komentare možete možete videti na FB STRANICI BUJANOVAČKIH.

Iz rukovodstva škole nismo uspeli da dobijemo zvaničnu potvrdu ishoda jučerašnjeg sastanka.




3 thoughts on “OŠ B. Rdičević: Ipak tri mešovita i dva romska odeljenja

  1. Majka

    Kao jedan od roditelja srpskog deteta, mogu reci da ni u kom slucaju nismo bili protiv romske dece u odeljenju, da nije u pitanju nikakva diskriminacija. Sada je moje dete u odeljenju zajedno sa svojih 8 drugova i drugarica iz vrtica i 11 romskih drugara. Pa sta ? Bolje se zapitajte zasto su dve uciteljice odbile da vode odeljenja sa cisto romskom decom. Ko sad koga diskriminise?

    Reply
    1. Otac

      Mozda niste bili vi licno. Pokusaj segregacije romske dece je na zalost postojao i vecina roditelja srpske dece ga je podrzao. SRAMOTA.

      A uciteljice koje su odbile da vode odeljenja sa cisto romskom decom, ako su to uradile jer nisu htele biti deo „projekta“ segregacije onda svaka njima cast. Ukoliko su u pitanju drugi motivi neka se preispitaju i razmotre da li se bave ispravnom profesijom ili bi trebale mozda da uzmu metlu u ruke.

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *