Vranjski saobraćajci uhapšeni zbog primanja mita

Bujanovac, Vranje, 7. septembar 2018. (Foto ilustracija VranjeNews)-Dva saobraćajna policajca iz Vranja privedena su u sredu, jedan zbog dva krivična dela primanje mita i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, a drugi zbog krivičnog dela primanje mita, prenosi VranjeNews.

Policajci su uhapšeni u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije i Sektora unutrašnje kontrole MUP – a Srbije.

Kako navodi MUP, osnovano se sumnja da su policajci iz Vranja, 25. avgusta ove godine navodno „zahtevali i primili novac od oštećenog N. A. iz Vranja u iznosu od 3.000 dinara, kako ne bi obavili njegovo alkotestiranje“.

Jedan od privedenih vranjskih saobraćajaca navodno je pre izvesnog vremena od bugarskog državljanina „zahtevao i primio novac u iznosu od 5.000 dinara, kako bi istom predao podatke iz službene evidencije MUP-a Srbije, iako navedeni podaci predstavljaju službenu tajnu“.

Isti saobraćajac sumnjiči se da je prilikom obavljanja kontrole saobraćaja na više lokacija na teritoriji grada Vranja, „propustio da evidentira očigledne saobraćajne prekršaje“ za više lica, „omogućavajući im na taj način da protiv njih ne bude podneta odgovarajuća prekršajna prijava“, naveo je MUP.

U julu prošle godine, trojica saobraćajaca iz Vrnaja dobili su krivične prijave i suspendovani su s posla do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi u okviru MUP-a. Od strane Sektora unutrašnje kontrole policije, dana 15. juna 2017. godine podneta krivična prijava protiv trojice policajaca iz Vranja.

– Osumnjičeni su M.S. S.B. i S.Z, policijski službenici Saobraćajne policijske ispostave za autoput, Odeljenja Saobraćajne policije Policijske uprave u Vranju, zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, iz čl.359, stav 1, Krivičnog zakonika – navedeno je tada iz tužialštva. Postupak traje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *