Stefan KOSTOV podneo listu za Nacionalni savet BUGARA

BUJANOVAC, BOSILEGRAD, 10. septembar 2018. (foto lična arhiva)- Kako je i najavljeno, na izborima za Nacionalni savet Bugara u Srbiji, podršku birača  zatražiće i lista „Da vratimo dostojanstvo narodu“, čiji će nosilac biti lokalni preduzetnik Stefan Kostov.

U Štabu Stefana Kostova kažu da će ova izborna lista biti sastavljena od visokoobrazovanih ličnosti javnog života – profesora, lekara, inženjera, ekonomista, uglednih domaćina i preduzetnika iz Bosilegrada, Surdulice i Vranja.

Nosilac liste Stefan Kostov kaže da je njihov cilj formulisan u samom imenu liste, jer kandidati za članove Nacionalnog saveta žele da posle više godina, zaista vrate dostojanstvo pripadnicima bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

Mi ćemo, kao lojalni građani Republike Srbije, dati konstruktivan doprinos njenom evropskom putu i pokazati kako bugarska manjina na ovim prostorima može da postane faktor stabilnosti i jačanja dobrosusedskih odnosa, mira i stabilnosti – kaže Kostov.

Na ovim izborima u Bosilegradu biće formirana još jedna izborna lista iza koje će stajati aktuelni predsednik opštine i predsednik Nacionalnog saveta Bugara, Vladimir Zaharijev.

Kako je već objavljeno, izbori za nove sastave i predsednike nacionalnih saveta svih nacionalnih manjina u Srbiji, biće održani u nedelju, 04. novembra.

Na prošlim izborima, 26. oktobra 2014. godine u svim opštinama Pčinjskog okruga osim Trgoivišta, oko 48.000 Bugara, Albanaca, Makedonaca i Roma glasalo je na 81 biračkom mestu.

R.Irić




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *