Konfuzija oko pretnji Albanske nacionalne armije

Snimak star 8 godina/ foto youtube

BUJANOVAC, 14. septembar 2018. (foto: tviter/PrtSc)- Mediji u Srbiji u petak ujutru preneli su vest o navodnom postojanju video snimka u kome pomalo zaboravljena Albanska nacionalna armija (ANA) vlastima u Prištini i Tirani preti da prestanu sa „trgovinom između severa Kosova i Preševske doline“.

Međutim, autor ove informacije, holandski novinar Vinsent (Vincent) Triest, ubrzo je demantovao sam sebe objavivši na svom twiter nalogu da se radi o starom snimku koga je dobio od izvora kome veruje. On je nakon toga povukao snimak sa tvitera.

U pomenutom video zapisu maskirani ekstremisti od albanske i kosovske vlade traže da prekinu da trguju teritorijama i govore kako moraju da prekinu razgovore o trgovini teritorijama Severne Mitrovice i Preševske doline.

„Tražimo od političara da prekinu da prodaju ili trguju teritorijom zarad svojih ličnih interesa“, poručuju na snimku naoružani, maskirani ekstremisti, na albanskom jeziku, iza kojih stoji albanska zastava a prenosi Tanjug.

„Moramo direktno da prekinemo razgovore o trgovini teritorijama Severne Mitrovice i Preševske doline“, dalje su poručili iz ANA.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *