Nebojša Arsić: Da u MEDVEĐI zaustavimo točak migracije

BUJANOVAC, MEDVEĐA, 14. septembar 2018. (foto medveđa.org.rs) – Opština Medveđa potpisala je ugovore o angažovanju nezaposlenih lica na sprovođenju javnih radova.

Ugovor je zaključen između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), Opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.

Prema informacijama sa opštinskog sajta, vrednost javnih radova iznosi 6 miliona dinara, od čega je jednu polovinu obezbedila lokalna samouprava, a drugu NSZ.

Na javnim radovima biće angažovano ukupno 44 radnika, objasnio je predsednik opštine Nebojša Arsić.

“Ovo je najveće izdvajanje Opštine Medveđa za sprovođenje javnih radova do sada. Sezonski poslovi nisu trajna alternativa, privremenog su karaktera, ali pomažu da se prebrode tih par meseci, s obzirom da su i zdravstveno osigurani i da ide radni staž na ovim poslovima.

Za mene lično nema veće satisfakcije nego da vidim da se u Medveđi vraćaju mladi ljudi. Radimo sve što je u našoj moći da zaustavimo točak migracije i vratimo ljude nazad u Medveđu. Kada imamo mlade i obrazovne ljude, neophodno je osim posla pružiti im sadržaj koji će im učiniti život u mestu interesantnijim, a Medveđa sve više postaje centar kulturnih dešavanja. Tu su koncerti klasične muzike, izložbe, predstave. Velike napore ulažemo da svi ljudi dobiju posao, bez obzira na godine starosti, nacionalnu pripadnost ili stručnu spremu“ – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

Goran Janković, predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je da sa  opštinom standarno imaju dobru saradnju u sprovođenju javnih radova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *