Radnici GMP počeli štrajk glađu

Ako treba, štrajk do smrti: Ristić

BUJANOVAC, 17. septembar 2018. -Radnici Gumoplastike, njih 45, koji su krajem prošle godine obustavili proizvodnju, u ponedeljak ujutru započeli su štrajk glađu u pogonu u selu Klenike, potvrdio je za Bujanovačke predsednik Štrajkačkog odbora Slavoljub Ristić.

On je za Bujanovačke rekao da je razlog za ovakav potez odbijanje države kao većinskog vlasnika da radnicima omogući socijalni program.

Nedavno smo u Beogradu imali sastanak sa predstavnicima resornih ministarstava, koji su nam obećali socijalni program. Dogovor je bio da proces započne prošle srede, međutim, od toga nema ništa. Niko nam se ne javlja, pa smo prinuđeni da svoje zahteve ostvarimo na ovaj način, kaže Ristić.

On podseća da je štrajk glađu planiran pa odložen 22. avgusta, posle obećanja nadležnih da će radnicima obezbediti socijalni program, do čega nije došlo ni posle gotovo mesec dana.

Štrajk glađu će trajati do dobijanja obećanog socijalnog programa od strane nadležnog ministarstva ili do smrti svih radnika. Ovo je naš poslednji korak, na koji smo posle toliko lažnih obećanja i razvlačenja ovog problema u interesu pojedinaca, koji svojim ponašanjem pokazuju da mogu sve da rade, PRINUĐENI,, jer smo gotovo svakodnevno u delimičnom štrajku glađu zbog nedostatka materijalnih sredstava za preživljavanje, što u 21 veku još uvek nije zabeleženo u Evropi, upozorava Ristić u obaveštenju za javnost.

Ristić dodaje da su štrajkačima, ukoliko bude bilo potrebno, pomoć obećali iz policije i Hitne službe DZ Bujanovac.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *