Stanković obećao pomoć radnicima GMP

Bujanovac, Klenike, 20. septembar 2018.- Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković obišao je u sredu radnike Gumoplastike koji od ponedeljka (17. septembar) štrajkaju glađu i obećao im pomoć.

“Stanković je obećao da će o našem problemu razgovarati i intervenisati da se on reši kod premijerke Ane Brnabić, resosornih ministarstava, predsednice Skupštine i sindikata”, rekao je za Bujanovačke Slavoljub Ristić, predsednik Štrajkačkog odbora.

Stanković je prvi državni zvaničnik koji je obišao radnike koji četvrti dan u pogonu GMP u selu Klenike štrajkaju glađu tražeći da im država kao većinski vlasnik omogući socijalni program i isplati zaostala primanja od ukupno 12 miliona dinara.

Ristić je rekao da ih je Stanković savetovao da zbog zdravlja odustanu od štrajka glađu, što je 40 radnika odbilo iako, kako kaže vođa štrajkača, veoma cene i poštuju predsednika Koordinacionog tela.

I narodni poslanik Nenad Mitrović obišao je štrajkače i predložio im da prekinu ili makar zamrznu štrajk dok se iz Kine ne vrati državna delegacija.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *