Dodela diploma na Ekonomskom fakultetu (VIDEO & FOTO)

Diplome iz Bujanovca priznate u svetu

BUJANOVAC, 25. septembar 2018. – Svečanim uručenjem diploma na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu, 54 studenata i zvanično su danas promovisani u diplomirane ekonomiste.

Radi se o četvrtoj generaciji diplomaca od 2011, kada je u Bujanovcu otvoreno Odeljenje subotičkog Ekonomskog fakulteta, koji je deo Univerziteta u Novom Sadu.

Od 2011. uručeno 116 diploma: Grubor

Dekan Aleksandar Grubor podsetio je da Ekonomski fakultet u Subotici postoji od 1960, i da je za to vreme na njemu, po starom i novom zakonu, diplome, koje su priznate u svetu, steklo preko 20.000 studenata.

Na našem odeljenju u Bujanovcu zvanje diplomiranog ekonomiste do sada je steklo 116 kandidata. Od toga je 77 srpske a 39 albanske nacionalnosti, naglasio je Grubor i dodao da je prošle školske godine po prvi put u Bujanovcu master studije upisalo 25 svršenih diplomaca.

Grubor je podsetio i na saradnju sa Državnim univerzitetom u Tetovu, zahvaljujući kojoj albanski studenti mogu da 30 posto nastave prate na maternjem jeziku.

Od prošle školske godine master studije u Bujanovcu

S diplomom u inostranstvo: Jelena Stojković

Jelena Stojković iz Vranja otkriva kako planira da narednog meseca u Bujanovcu upiše i master studije, ali i to da sa tek stečenom diplomom planira odlazak u inostranstvo:

Diplomirala sam na odseku za agroekonomiju i agro biznis i planiram da posao tražim u inostranstvu jer je ova diploma priznata u svetu, ne krije Jelena i dodaje kako je više nego zadovoljna znanjem stečenim u Bujanovcu

Nakon svečanosti, međutim, retko je koji tek diplomirani ekonomista, osim Jelene, želeo da svoje utiske i planove za budućnost podeli sa čitaocima Bujanovačkih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *