Srpska Kuća-Levosoje do kraja godine, ponovo

BUJANOVAC, 25. septembar 2018. (foto Bujanovačke: Ministarka kod Bujanovca 2017.)- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je u ponedeljak, prilikom obilaska Koridora 10 kod Bujanovca, ponovila ono što je rekla pre nešto više od godinu dana na istom mestu, da će deonica Srpska Kuća – Levosoje, ali i ceo južni krak biti gotov do kraja godine.

U međuvremenu, raskunut je ugovor sa konzorcijumom formi koje rade autoput kod Bujanovca, da bi posao na novom tenderu dobile iste firme.

Kako prenose agencije, sada ne bi trebalo da se jave nove smetnje koje bi pomerile rok na ovom parčetu Koridora čiji je jedan deo pušten u saobraćaj.

Ceo putni Koridor 10, na jugu i istoku Srbije, biće završen i pušten u saobraćaj do kraja godine“, izjavila je  potpredsednica vlade i mnistarka građevinarstva Zorana Mihajlović, pozivajući izvođače radova da se ubrzaju na deonici Srpska Kuća-Levosoje.

„Verujem da ćemo automobilima zajedno proći konačno Koridorom 10 do kraja godine, posle više od 30 godina čekanja“, rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska radova na deonici Srpska Kuća – Levosoje kod Bujanovca.

Kako prenosi Tanjug, na toj deonici su u toku radovi na mostovima 9 i 10, dužine 39 odnosno 60 metara, a Mihajlović kaže da bi radovi trebalo da budu gotovi u narednih mesec dana kako bi cela deonica Srpska Kuća – Levosoje, u dužini od ukupno osam kilometara, mogla da bude puštena u saobraćaj.

„Približavamo se završetku Koridora 10. Pre nekoliko dana smo na ovoj deonici pustili 6,6 km u saobraćaj. Moraju ova dva mosta da se završe u najkraćem roku. Izvođač je firma “Ratko Mitrović“ i moja poruka njima je da se drže roka i da ono što treba da bude urađeno bude gotovo već za dvadesetak dana“, poručila je Mihajlović.

Dajte molim vas, nemojte da se brukamo da ne možemo da završimo dva mosta od 90 i nešto metara. Moj poziv izvođačima je da se uhvate posla, inače će biti problema“, upozorila je Mihajlović, prenosi Tanjug.

Ministarka je dodala da se u Grdeličkoj klisuri radi 24 sata dnevno na izgradnji Koridora 10, kako bi sve bilo gotovo do kraja godine.

V.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić rekao je novinarima da je izgradnja Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru najzahtevnije i najteže gradilište trenutno u Evropi, kao i da su radovi završeni 96 odsto.

„Ali, to savladavamo i u trenutno je 96 odsto svih radova u Grdeličkoj klisuri završeno, tri od šest lotova je kompletno završeno, a preostala tri će biti gotovi do kraja godine. U tunelu Manajle je jedna tunelska cev i asfaltirana i ofarbana, na drugoj se radi posteljica i vezivnih slojeva“, naveo je on.

Najviše problema ima na lotu 1, odnosno na kosini 2, gde se nedavno obrušio potporni zid u Grdeličkoj klisuri, rekao je Babić.

„Dobra vest je da na ostatku kosine 2 nemamo pomeranja tla, to smo čekali mesec dana, analizu Građevinskog fakulteta. Radi se 24 sata na delu gde je bilo obrušavanja, to su zahtevni radovi i više od 300.000 metara kubnih zemlje planiramo da pomerimo u narednih desetak dana“, naglasio je on.

Kaže da se radi danonoćno pošto će se na tom delu raditi duboko fundiranje šipovima, što će biti osnova za buduću galeriju u dužini od 150 metara.

„Verujem da ćemo ovakvim angažovanje, uz ozbiljnost izvođača, nadzora i projektanta uspeti da sav posao završsimo do kraja godine“, naveo je Babić.

On je istakao, odgovarajući na pitanje novinara, da je novoizgrađeni most Vrla na Koridoru 10 kod Vladičinog Hana, dužine 644 metara, u odličnom stanju i da nisu tačne špekulacije da je jedan njegov deo već popustio.

„Ispod tog mosta žive i prolaze ljudi svakodnevno i on je apsolutno bezbedan“, naglasio je Babić i pozvao medije da budu odgovorni i ne šire paniku.

 




One thought on “Srpska Kuća-Levosoje do kraja godine, ponovo

  1. Цецко

    Људи направише тунел Симплон, тунел кроз Караванке. Хрвати кроз Учку (5км) још од кад, а вама тешко кроз Грделичку клисуру! Па не прави се пут на клизишном терену. А министарка пре СНС беше чланица Г-17.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *