U Školi Sveti Sava ZVONI DVA PUTA

Štrajkuje se u školi a ne kod kuće: Biserka Jović

BUJANOVAC, 26. septembar 2018. – U Srednjoj školi Sveti Sava u Bujanovcu za kraj i početak svakog časa zvoni se dva puta.

Prvi put zvoni 30 minuta od početka časa, a drugi put na 45. Prvo zvono namenjeno je profesorima koji štrajkuju, drugo onima koji nisu u štrajku i drže pune časove. Đacima kako se zalomi.

Direktorka škole Biserka Jović objašnjava da je oko 40 profesora u štrajku, dok dvadetak njih drži časove svih 45 minuta.

U školi, dodaje ona, deluju dva sindikata- Sindikat obrazovanja Srbije i Unija prosvetnih radnika Srbije – ali objašnjava da ima članova sindikata koji nisu u štrajku koji je u celoj Srbiji na snazi ove nedelje:

Sindikati su doneli odluku da se štrajkuje ove nedelje, i ta se odluka u našoj školi delimično sprovodi jer ima profesora koji nisu u štrajku, kaže Jovićeva.

Ona dodaje da svako ima pravo na obustavu rada, ali naglašava da su profesori koji su u štrajku dužni da budu u školi iako imaju skraćene časove a ne da idu kući jer to, kako kaže, onda nije štrajk.

Kako prenosi portal Južne vesti, resorno Ministarstvo predložilo je da samo razredne starešine pređu u viši platni razred, što je izazvalo revolt kod prosvetnih radnika.

A koliku platu i šta još traže prosvetari, pročitajte OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *