Bujanovačkim sredjoškolcima 120 stipendija od KT

Bujanovac, Beograd, 28. septembar 2018. (Foto ilustracija)-Od ukupno 300 stipendija, koliko je Koordinaciono telo obezbedilo za tri opštine juga Srbije, srednjoškolcima iz Bujanovca namenjeno je 120, saopštila je Služba KT.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković je istakao da će i ove kao i prethodnih deset godina srednjoškolci iz ovih opština dobiti stipendiju, 6.000 dinara po učeniku, pod uslovom da prođu uslove konkursa.

„Uslovi konkursa su jasni – neophodno je da su kandidati tokom prethodnoh školovanja ostvarili odličan odnosno, vrlo dobar uspeh i naravno da nisu ponavljali nijedan razred“, objasnio je Stanković i dodao da je neophodno da deca imaju prebivalište u ove tri opštine.

On je rekao i da učenici koji već imaju neku drugu stipendiju ne mogu da dobiju i ovu, a ako dobiju stipendiju Službe Koordinacionog tela, a u međuvremenu dobiju neku drugu dužni su da se opredele.

Služba Koordinacionog tela u skladu sa budžetom raspolaže sredstvima za 300 stipendija i shodno kvotama opština Bujanovac će dobiti 40 odsto odnosno 120, Preševo 39 odsto, 117 stipendija, a Medveđa 21 odsto, odnosno 63 stipendije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *