Vulin: Na jugu Srbije bezbedno

Bujanovac, Vranje, 1. oktobar 2018.- (foto ilustracija: Vulin u Bujanovcu)-Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas u Vranju, prilikom obilaska kompanije Jumko, da nema opasnosti na jugu Srbije, ali da sve nadležne službe prate bezbednosnu situaciju, prenose Južne vesti.

Zbog toga, kako je naglasio, do daljeg ostaje na snazi povišena borbena gotovost Vojske Srbije.

-Nemamo najava da bilo šta negativno može da se desi, ali uvek morate da vodite računa u svakom trenutku o svakom delu vaše teritorije, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje. Mi uvek vodimo računa – rekao je Aleksandar Vulin.

On je naglasio da je borbena gotovost povišena u stepenu i u skladu sa aktuelnim potrebama, što je i stav vrhovnog komandanta.

-Predsednik Vučić je stava koji se apsolutno poštuje, da borbena gotovost do daljeg mora da bude na povišenom nivou, dokle god situacija na prostoru Kosova i Metohije ne bude savršeno jasna i dok ne bude bilo kakvih pretnji po bezbednost Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije – rekao je Vulin u Vranju.

Ministar odbrane je danas bio gost na proslavi 58 godina postojanja kompanije Jumko koja je, zahvaljujući ugovorenim poslovima za vojsku i policiju, postala lider u tekstilnoj industriji kada je u pitanju namenska proizvodnja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *