Velšani poklonili kamion BUJANOVAČKIM VATROGASCIMA

BUJANOVAC, BEOGRAD, 23. oktobar 2018. (foto MUP)-Vatrogasci iz Velsa, okupljeni u organizaciju Blazing to Serbia, donirali su kolegama iz Srbije 3 vatrogasna vozila, od kojih će jedno biti raspoređeno u Bujanovcu. Velšani godinama sarađuju i pomažu Sektor za vanredne situacije, a do sada su donirali 23 kamiona, javljajuJužne vesti.

Vozila je predao osnivač organizacije i komandir stanice u Kafiliju Stiv Logan, koji je istakao da je tokom desetogodišnje saradnje ostvarena jaka veza između vatrogasaca Srbije i Velsa i da su stvorena neraskidiva prijateljstva.

Od osnivanja do danas donirali smo 26 vatrogasnih vozila i veću količinu vatrogasne opreme. Ova saradnja je primer kako obični ljudi mogu ostvariti izuzetne odnose – rakao je Logan.

Pojedina vozila kojima raspolažu vatrogasci u Srbiji stara su i više od 30 godina, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je „preuzeo“ kamione rekao je da je namera da se stari “pošalju u penziju”.

Zahvaljujem se sjajnim ljudima iz Južnog Velsa, koji već godinama sarađuju sa našim Sektorom za vanredne situacije. Ova vozila, za razliku od standardnih koja imaju obično 3 lestve, imaju čak 11 lestvi, koje dostižu visinu od 14 metara – rekao je Stefanović.

Primopredaji vatrogasnih kamiona u sedištu Sektora za vanredne situacije prisustvovao je i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *