Klub „Alkatraz“: Žandarmerija maltretirala nedužne ljude

BUJANOVAC, VRANJE, 24. oktobar 2018.(foto: VranjeNews)– Noćni klub „Alkatraz“, povodom policijske i racije Žandarmerije u petak 19. oktobra, o čemu su pisale i Bujanovačke, oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti:

– Noćni klub Alkatraz je prvenstveno otvoren kako bi omladina Vranja i okoline mogla bezbedno da se zabavi uz muzički program našeg kluba.

Na samom otvaranju nije bilo nikakvih problema, ispoštovane su sve moguće procedure kako bi se rad kluba odvijao nesmetano.

Veče otvaranja, nažalost, prekinuli su pripadnici Žandarmerije, koji su u naš objekat ušli kao da je u najmanju ruku postavljena bomba.

Njihova bahatost je išla dotle da su maltretirali nedužne ljude, pa je zbog mnogih koji su doživeli nezapamćen stres,ili se onesvestili, morala da reaguje i Hitna pomoć u Vranju.

Mi kao klub nismo protiv redovnih kontrola policije i vanrednih racija pripadnika Žandarmerije, ali jesmo protiv maltretiranja i iživljavanja prema našim gostima.

Ovo što se dogodilo u Alktrazu je nečuveno.

Ovom prilikom se izvinjavamo našim gostima što su te noći doživeli veliku neprijatnost i bili čak i fizički maltretirani, te im savetujemo da ne ćute i da se slobodno izjasne o ovom događaju pred nadležnim organima uz lekarski nalaz.

Smatramo da ovo nije sramota samo za našu Žandarmeriju, već i za našu državukoja stoji iza iste.

Smatramo da svaka racija treba da se sprovede po zakonu, da se sumnjiva lica ukoliko postoje uz dokaze privedu pravdi, ali nikako ne možemo da razumemo teror i bezobrazluk naših Žandarmeraca.

Brojni očevici ovog događaja spremni su da otvoreno govore o tome šta su sve preživeli od strane pripadnika Žandarmerije, kako bi se stalo na put samovolji, prekomernoj upotrebi sile, pretnjama i mučenju nedužnog naroda.

Kako su iz vranjske policiji rekli da nisu bili nadležni za ovu akciju i da nije sprovedena u zajedničkoj saradnji, mi kao klub tražimo pre svega od ministra policije Nebojše Stefanovića i komandanta Žandarmerije Dejana Lukovića da nam najpre objasne nasilno ponašanje pripadnika Žandarmerije prema našim gostima, a onda i iznesu u javnost šta su zapravo te noći tražili u klubu, zbog čega je racija sprovedena samo u našem objektu, i šta su to uniformisana lica pronašla u našem klubu.

Takođe, postavljamo pitanje: zašto, s kojim dokazima, s kojom sumnjom i s kojim pravom je Žandarmerija prekinula program i isterala sve goste iz lokala, ne dozvolivši dalji rad kluba.

Imamo i očevice koji će javno potvrditi kako su iz kluba Žandarmerci vezali i izveli iz kluba od 30 do 50 ljudi.

Pitamo se i zbog čega Žandarmerija odmah po ulasku u klub čupa i uništava sigurnosne kamere koje mogu da pokažu njihovo delovanje.

I na kraju, da li naša Žandarmerija treba da služi nama i bude nam neka vrsta sigurnost ili treba da demonstrira silu prema nedužnim ljudima.

Od vas tražimo pomoć da javnost sazna za sramotu ljudi koji treba da nas štite od nasilja a ne da isto primenjuju na nas.

Ukoliko su vam potrebni adekvatni sagovornici, molimo vas da nas kontaktirate.

Ovo saopštenje biće dostavljeno i predsedniku RS Aleksandru Vučiću, ministru policije Nebojši Stefanoviću i načelniku PU Vranje Igoru Živkoviću – navodi se u tekstu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *