Škola Sveti Sava: Veče poezije za kraj Meseca knjige

U utorak u 18:30 učenici će kazivati najlepše stihove domaće i svetske poezije

BUJANOVAC, 29. oktobar 2018. -Oktobar tradicionalno u SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu protiče u znaku knjige, pa iz iz ove ustanove pozivaju sve ljubitelje poezije da u utorak (30. oktobar) dođu u školsku biblioteku i uživaju u najlepšim stihovima srpske i svetske poezije koju će kazivati sami učenici.

Sa ciljem ukazivanja na značaj čitanja, škola svake godine organizuje Mesec knjige, i raznim aktivnostima svojim učenicima i radnicima približava svet knjige, ponavljajući sentencu „Knjiga je najbolji čovekov prijatelj“ koja se ovih dana često čuje u prostorijama škole.

Kako bi što originalnije  promovisali knjigu i čitalačku naviku, prošle nedelje u školskom holu upriličena je Izložba knjiga:

Učenici su sa bibliotekarkom i profesorima izložili deo književnog fonda škole, podeljen na oblasti i žanrove – srpska književnost, najčitanije knjige, svetski klasici, moderna književnost… Posebnu pažnju posetilaca izložbe privukao je štand „ruski kutak“ – navode iz škole i još jednom pozivaju sve ljubitelje poezije na druženje 30. oktobra u 18:30 sati.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *