Valon Arifi albanskim liderima: Dođite da zviždimo zajedno

Bujanovac, Preševo, 31. oktobar 2018. Aktivista za ljudska prava iz Preševa Valon Arifi pozvao je narodnog poslanika Fatmira  Hasanija, ali i predsednike opština Bujanovac i Preševo, Šaipa Kamberija i Šćiprima Arifija na  protestno zviždanje protiv državne podrške ratnim zločincima, huškanja na nove ratove i represije nad aktivistima za ljudska prava u četvrtak (1. novembra) u 18 časova na platou između zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu.

Povod za protest, koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava pod prolom “Uvek pištaljka, nikad više puška“, jeste “kontinuirana kampanja promocije ratnih zločinaca i najave novih ratova, koja je oživela publikovanjem knjiga Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića od strane Ministarstva odbrane, navode organizatori.

“Mi smo građani Republike Srbije, i iako smo drugog reda moramo da se ujednimo i da stanemo r,ame uz rame sa svim aktivistima, pokretima i organizacijama koje se bore za ljudska prava svakog građanina,bez obzira na nacionalnu pripadnosti, političko opredeljenje ili religiju”, poručuje Valon Arifi i dodaje:

-Zajedno recimo “Ne” rehabilitaciji ratnih zločinaca!




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *