Romi u Bujanovcu na dve liste

BUJANOVAC, 2. novembar 2018. – Romi u Bujanovcu, kojih prema popisu ima od 4.000-5.000, moći će da na izborima za Nacionalni savet u nedelju 4. novembra glasaju za dve liste na kojima se nalaze njihovi sugrađani.

Bujanovačka stranka Ujedinjena partija Roma (UPR) donela je odluku da učestvuje na izborima raspisanim za novi saziv za izbor „Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine“ i time dâ svoj doprinos u učestvovanju romske zajednice u Republici Srbiji, objavilo je Koordinaciono telo.

„Od izuzetne je važnosti učešće romske nacionalne manjine u svim izbornim procesima pa tako i u NSRNM, jer on predstavlja jedan od važnijih partnera države Republike Srbije u rešavanju osnovnih problema ove nacionalne manjine“, saopšteno je iz UPR.

Na drugoj strani, na listi „Respekt za Rome-Vladan Stanojević“ nalaze se Ibro Idić i Ramadan Demirović.

„Naša lista je čisto romska bez većinske podrške, a našim sugrađanima Romima obećavamo bolje uslove za bavljenje sportom, podršku verskim zajednicama, trudićemo se da deci obezbedimo stipendije a svim Romima bolje uslove stanovanja i pomoć materijalno ugroženim porodicama, zapošljavanje Roma na javnim radovima“, kaže Idić.

 

 




One thought on “Romi u Bujanovcu na dve liste

  1. Anonimni

    Sve je Laz nikakve pare nije podelio sta ce ljudima aparati sto nije kupio brasno zejtin nego stavili su pare u djep

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *