Marš za ujedinjenje: Ne istočno Kosovo nego istok Kosova

Bujanovac, Priština, 11. novembar 2018. (Foto FB)- U „Maršu za prisjedinjenje“ u subotu u Prištini je učestvovalo više stotina ljudi , među njima i šef odborničke grupe Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Bujanovcu Ragmi Mustafa i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) i nekadašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa, prenosi Fonet.

Organizatori su bili dva odruženja zvana „Cameria“, jedno iz Kosovo Polja , čiji je predsednik Nedžmi Mucicij, i druga iz Tirane , čiji je predsednik Driton Sejko.

Na maršu je bila istaknuta velika parola na kojoj je pisalo da Albanija, Kosovo, Ilirida (zapadna Makedonija), Cameria (severna Grčka), Sandak i Malesia (Južna Crna Gora) podržavaju prisjedinjenje Preševske doline Kosovu.Kada su učesnici marša stigli na trga Skenderbeg govorilo je nekoliko njih.

Mustafa je rekao da je ovo veliki dan za Preševsku dolinu i da je “ došlo vreme da se ovaj deo ne zove više istočno Kosovo nego istok Kosova“.

“Okupili smo se danas ovde da bi podržali našu braću iz Preševske doline u želji za prisajedinjenje Kosovu“, rekao je Sejko.

Osim zastava Albanije i Kosova učesnici su nosili i zastave SAD.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *