Narodnjaci protiv naprednjaka: Tačno u podne

BUJANOVAC, VRANJE, 15. novembar 2018. (Foto Đorđe Ristić/VranjeNews)- Gradski odbor Narodne stranke u Vranju obavestio je medije da će u četvrtak 15. novembra, tačno u podne, podneti krivične prijave u Osnovnom javnom tužilaštvu „za delo nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti predsednika i potpredsednika GrO Vranje Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića“, prenosi portal VranjeNews.

„Ristića i Pavlovića pretukli su članovi SNS u Vranju 4. novembra, te će se tim povodom ispred zgrade Višeg suda u Vranju medijima obratiti advokat oštećenih funkcionera Narodne Stranke Đorđe Gačevićpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević i predsednik GrO Vranje Đorđe Ristić“– navodi se u saopštenju Gradskog odbora NS.

SNS se ovim povodom nije oglasio, prenosi VranjeNews.

Narodna stranka optužila je članove Srpske napredne stranke da su 4. novembra, na dan održavanja izbora za savete nacionalnih manjina, u Vranju „pretukli funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića“ i pozvala nadležne organe da, kako se kaže, „u najkraćem mogućem roku procesuiraju nasilnike iz SNS-a“.

Iz Gradske uprave Vranja posle incidenta izdato je saopštenje za javnost u kome se kaže da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović, „bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora (u nedelju na Narodnom univerzitetu u Vranju gde se glasa za nacionalne savete, p.r), fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive“.

U saopštenju uprave grada se opozicioni Savez za Srbiju, kome pripada i Narodna stranka, naziva „pokretom za silovanje i vešanje Srbije“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *