Vučić odlikovao generala Stopu

Bujanovac, Vranje, Beograd, 18. novembar (foto MOD) -Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, koja deluje na jugu Srbije, brigadni general Slobodan Stopa ukazom predsednika Srbije odlikovan je medaljom za revnosnu službu i izuzetne zasluge, prenosi portal VranjeNews.

On je jedan od 50 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske kojima su, povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije, uručena odličja na ceremoniji u niškom Domu Vojske Srbije.

General Stopa izjavio je posle uručenja da je nagradu doživljava kao „priznanje za celokupan rad“ u proteklom periodu.

– Ali, ovo je i motiv i obaveza da u narednom periodu časno služim Srbiji – istakao je Stopa, a objavilo Ministarstvo odbrane.

Odlikovanja za 50 pripadnika Vojske Srbije

BIOGRAFIJA

General Slobodan Stopa rođen je 1963. godine u Muškovcima, Obrovac. Vojnu akademiju Kopnene vojske (smer ARJ PVO) upisao je 1986.

Od 2002. godine nalazio se na komandno-štabnom, a od 2009. na generalštabnom usavršavanju. Za komandanta 4. brigade Kopnene vojske, sa sedištem u Vranju, postavljen je ukazom predsednika Srbije Tomislava Nikolića u decembru 2016. godine.

Na toj dužnosti zamenio je brigadnog generala Zorana Luburu.

Stopa je ranije, od 2012. godine obavljao dužnost pomoćnika komandanta Kopnene vojske za operacije.

Prethodno je bio na dužnosti načelnika Štaba 2. brigade Kopnene Vojske, kao i na drugim visokim dužnostima u jedinicama Kopnene vojske.

Generalštabno usavršavanje završio je 2009. godine. U činu pukovnika je, takođe, od 2009. godine, a u čin brigadnog generala unapređen je u septembru ove godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *