Za Makedoniju BUJANOVAC JE NA KOSOVU

Bujanovac, Skoplje, 21. novembar 2018. – Prema zvaničnim dokumentima koje naši državljani moraju da vade u Skoplju, Bujanovac se nalazi u Republici Kosovo!

U to se lično uverio Goran Stevanović iz Žbevca, koji je u utorak, 20. novembra, na šalteru u Gradskoj upravi Opštine Skoplje vadio izvod umrlih za svog pokojnog oca koji je 1984. imao saobraćajni udes u Makedoniji gde je ubrzo i preminuo.

Na dokumentu koji su mi dali, kao mesto rođenja doslovno piše: „Bujanovac, R. Kosovo“, priča Stevanović za Bujanovačke, pokazujući dokument.

I, zaista, na originalnom dokumentu, „Izvod iz matičnata kniga na umrenite“, koji i vi vidite, a koji je izdao „Grad Skopje, Opština Skopje“, piše da je pokojni Dušan 13. maja 1948. godine rođen u Bujanovcu, u Republici Kosovo.

-Uzalud sam se bunio, službenik mi je odgovorio da on to nije napisao niti može da ispravi, jer je „tako u sistemu“, priča naš sagovornik koji je i dalje u šoku.

Sa mnom je bio i rođak koji živi u Skoplju, umalo nismo došli u fizički sukob sa službenikom, pale su psovke i teške reči. Međutim, nije pomoglo, ovaj je uporno tvrdio da je kompjuter tako podešen i da „Bujanovac, R. Kosovo“ izlazi automatski, dodaje Stevanović.

Podsećamo da Srbija i Makedonija, koja je priznala nezavisnost Kosova, u poslednje vreme imaju dobre diplomatske odnose. Hoće li ih poremetiti jedna ovakva greška, pa makar bila i kompjuterska?




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *