Saša Arsić: Možda se sutra probudimo na Kosovu

Jeremić i Arsić na sastanku u Leskovcu

Bujanovac, Leskovac, 24. novembar 2018.- Vuk Jeremić, šef Narodne stranke (NS), preneo mi je informacije iz diplomatskih krugova da su pregovori Vučića i Tačija oko razgraničenja ušli u završnu fazu. Više ne pričamo o politici već o sudbini Bujanovca, prenosi za Bujanovačke Saša Arsić, koordinator NS za Pčinjski i Jablanički okrug posle upravo završenog (subota 24. novembar) regionalnog sastanka stranke i tribine opozicionog Saveza za Srbiju u Leskovcu.

Arsić tvrdi, pozivajući se na Jeremića, da postoji dokument od 60 strana o detaljima razgraničenja, odnosno razmeni teritorija o kome pregovaraju predsednici Srbije i Kosova:

-Stiglo se do 40 strane i mnogi detalji su usagalšeni. Bilo je sporno kome će pripasti autoput i navodno je dogovoreno da on ostane Srbiji, ali zato lako može da se desi da je jednog skorog jutra mi u Bujanovcu probudimo na Kosovu jer se više ne razgovara o pripajanju samo pograničnih naselja već celog grada, ali i Preševa, tvrdi Arsić.

On dodaje da se na skupu u Leskovcu pričalo i o taksi od 100 odsto koju su kosovske vlasti uvele na uvoz proizvoda iz Srbije.

-Od 10 poslanika Srpske liste, koja je bliska SNS, zavisi vlada Ramuša Haradinaja. Oni sutra mogu da obore vladu ako im ne odgovara potez te iste vlade o uvođenju takse, kaže Arsić.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *