Odbojkaški klub BSK otvoren za migrante

Bujanovac 26novembar 2018.  Odbojkaši i odbojkašice bujanovačkog BSK-a odigrali su prijateljski   turnir sa migrantima i migrantkinjama iz prihvatnog centra u Bujanovcu, gde je rezultat bio u drugom planu.

Predsednik OK BSK Slaviša Jović kaže da je klub pozvao sve migrante na druženje, ali i da treniraju odbojku.

„Drago mi je da smo ih ugostili i pokazali da smo dobri domaćini“, rekao je Jović, izrazivši nadu da će još biti ovakvih akcija.

Jović je rekao i da bi ovaj turnir nazvao i „Danom otvorenih vrata“ jer su svi ljubitelji odbojke mogli da dođu u bujanovačku sportsku halu i oprobaju se u ovom sportu.

Sa domaćim igračicama OK BSK već neko vreme trenira i devojka iz prihvatnog centra.

„Vrata našeg kluba su otvorena za sve,  to je naš stav od samog početka migrantske krize i dolaska migranata u Bujanovac“, zaključio je Jović.

Marija Cvetanović iz Međunarodne organizacije za migrante (IOM) rekla je za naš portal da su mladi migranti i migrantkinje iz prihvatnog centra u Bujanovcu itekako zainteresovani za sport.

„Interesovanje za odbojkaški turnir je bilo veliko, kao i za ranije održan turnir u malom fudbalu. Nastavićemo da im u saradnji sa lokalnim klubovima pružamo mogućnost da se bave sportom“, rekla je Cvetanović.

Turnir je održan u okviru Podrške Evropske unijeupravljanju migracijama u Republici Srbiji.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *