Mustafa ljut na Haradinaja i Ramu: A gde smo tu mi

Bujanovac, 27.novembar 2018. (Foto fb)- Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa razočaran je što Preševska dolina nije bila tema na zajedničkoj sednici vlade Albanije i Kosova održanoj u ponedeljak u Peći.

Mustafa je na svom facebook profilu objavio da se u sporazumu između dve vlade nijednom rečju ne spominje Preševska dolina.

Predstavnici vlade Kosova i Albanije su, nakon zajedničke sednice u Peći, potpisali devet sporazuma o unapređenju odnosa, kao što su slobodna trgovina, ukidanje rominga, saradnja u oblasti zdravstva, omladine i saradnja sa međunarodnim finansijskim organizacijama.

„Zajednički fond za Preševsku dolinu osnovan od strane vlada Albanije i Kosova 2014. godine bila je ohrabrujuća odluka, ali imajući u vidu da je ovo područje konstantno diskriminisano u svim oblastima od strane srpske vlade, podrška Prištine i Tirane Albancima u Srbiji je potrebnija no ikad“, naveo je Mustafa.

Novoizabrani predsednik je dodao da će novo rukovodstvo NSA sa njim na čelu insistirati na produbljivanju komunikacije i saradnje sa vlastima u Tirani i Prištini.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *