Štrajk prosvetara i u Bujanovcu

Bujanovac, 29. novembar 2018. Štrajku upozorenja prosvetnih radnika priljučili su se neodržavanjem prvog časa svi nastavnici u prepodnevnoj smeni OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu, dok je u Srednjoj školiSveti Sava” u prvoj smeni štrajkovao samo jedan radnik.

Četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnikaSrbije štrajkuje širom zemlje tako što se ne održava prvi čas u obe smene zahtevajućipovećanje plate od 14,6 odsto i nastavak rada naizradi platnih razreda.

U štrajku cela prva smena: Mirjana Nešić

Štrajku upozorenja se priključila bujanovačka OŠ “Branko Radičević” u kojoj su štrajkovali svi nastavnici u prvoj smeni, potvrdila je zaBujanovačke direktorka ove škole Mirjana Nešić.

“U prepodnevnoj smeni nije održan prvi čassvinastavnici, okupljeni u tri sindikata su doneli takvuodluku”, rekla je Nešić, dodavši da ne može sasigurnošću da kaže da li će štrajkovati i svi radnicidruge smene.

U Srednjoj školiSveti Sava” međutim, štrajkuje znatno manji broj nastavnikapo rečima direktorke Biserke Jović, svega 5 od ukupno 75 zaposlenih.

U štrajku samo 5 zaposlenih: Biserka Jović

“U našoj školi štrajkuju jedino članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i to ne svi , pa je u prvoj smeni nastavu obustavio samo jedan nastavnik, dok u drugoj smeni očekujem da se četvoro radnika priključi štrajku”, rekla je Jović zanaš portal.

Ona je objasnila da će, bar po najavi, nastavnici u štrajku biti sa decom u učionicama, ali nećeodržati nastavu.

Inače, direktorka Jović ima najavu Unije sindikata iSindikata obrazovanja da će štrajkovati 11. decembra sa skraćenjem časova na 30 minuta.

Predstavnici sindikalnih organizacija nisu bilidostupni za komentar povodom današnjeg štrajka. 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *