Samohrana majka zbog tuđeg duga na meti izvršitelja

Bujanovac, 1. Decembar 2018. (Foto privatna arhiva)-Zbog dugova bivšeg vlasnika stana, u kojem sa decom živi od 2006. godine, samohranoj majci, novinarki Slavici Cvetković iz Vranja izvršitelji su popisali stvari i ostavili rok od nedelju dana da sa adrese odjavi prethodnog vlasnika kako bi izbegla zaplenu.

Kada je izvršitelj u pratnji policije zakucao na vrata njenog stana u naselju „Ledene stene“ Slavica im je objasnila da već 13 godina bivši vlasnik i njegova porodica ne stanuju na toj adresi, nadajući se da će to biti dovoljno da spreči popisivanje sopstvenih stvari zbog tuđih dugova, prenosi portal Vranjenews.

Ljubazno sam im rekla, kao i u više ranijihslučajeva kad je dolazila policija istim povodom, da porodica tog čoveka od 2006. godine ne živi u ovom, tj, mom stanu.

Međutim, bivši vlasnik nije odjavio prebivalište naadresi Slavičinog stana te su molbe i obećanjačak i članova njegove porodice bila uzaludna. Naime, izvršitelj je pristao da telefonom razgovarasa supugom ranijeg vlasnika od koje je dobiouveravanja da će se njen suprug odjaviti saadrese, ali je nakon svega toga ipak dobionaređenje da popiše stvari.

Inače, Cvetkovićeva je vlasnica polovine stana u ulici Esperanto, u kome živi sa dvoje dece, dokdruga polovina pripada njenom bivšem supruguod koga se razvela.

-Imam rok od 15 dana da se žalim, odnosno dapreko advokata ja odjavim ranijeg vlasnika saadrese stana u kome živim, ako želim da sačuvamsvoje stvari.

Konačno, Slavica će morati da javnom izvršiteljupriloži svu potrebnu dokumentaciju o kupoprodajistana, kao i dokaze o prebivalištu na pomenutojadresi.

Valjda to traže kako bi se uverili da je ovaj stanmoj i kako bi se krenulo u proces odjaveprethodnog vlasnika koji očito to ne želi sam dauradi. U suprotnom će mi u roku od nedelju danaodneti popisane stvari – zaključuje Cvetkovićeva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *