Boško Obradović: Kosovo dobija Preševo i deo Bujanovca

Bujanovac, Čačak, 2. decembar 2018.(foto Medija centar)- Tajni pregovori Beograda i Prištine o razgraničenju i priznanju nezavisnosti Kosova su pri kraju, rekao je predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović.

“Razgraničenje je dogovoreno: Srbiji ostaje Leposavić, a mora da se da plus Preševo do 1 kilometar do autoputa i deo Bujanovca za to. Jedino još uvek nije postignut dogovor samo oko dela Kopaonika i Gazivoda. Jedini razlog Makronovog dolaska u Srbiju je da bi razgraničenje bilo završeno, jer je Francuska ta koja je preuzela na sebe od EU da završio započeto.“ – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

Obradović je, prema saopštenju sa sajta Dveri, “upozorio javnost da su srpske vlasti trenutno u završnoj fazi dogovora sa separatistima u Prištini i da je glavni posednik za razgraničenje, angažovan od strane Vučića, Tačija i Makrona, član Evropskog parlamenta Arno Danžan, fransucski NATO lobista među francuskim diplomatama.

On je dodao da je Danžan Tačijev prijatelj, koji ga je branio od Dika Martija povodom optužbi u vezi sa trgovinom organima. Takođe je bio izaslanik 2004. godine u misiji Havijera Solane, kao i važan činilac u realizaciji Dejtonskog sporazuma 1995, kao i sporazuma u Rambujeu kao stručnjak pri Ministarstvu odbrane 1999. godine, saopštile su Dveri.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *