Skupština: Firmarina skuplja za 14 odsto

Piše: N. Stevanović; Foto Bujanovačke

Kasni uplata od 200 miliona

Bujanovac, 3. decembar 2018. – Na sednici SO Bujanovac, održanoj u ponedeljak, usvojen je devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta, kao i odluke o administrativnim i lokalnim komunalnim taksama za narednu godinu.

Usvojena odluka o administartivnim taksama za narednu godinu ne predviđa povećanja u iznosima pojedinačnih taksi, ali uvodi 5 novih u ukupnom iznosu od 250 dinara.

Lokalne komunalne takse, poput firmarine, koje se zaračunavaju na osnovu prosečne zarade, u 2019. godini biće shodno tome uvećane za 14 odsto.

Zacrtani opštinski budžet od 1,26 milijardi dinara neće biti ostvaren jer zbog projektne dokumentacije kasni uplata od 200 miliona dinara iz Kancelarije za investiciona ulaganja namenjenih za rekonstrukciju dve osnovne škole u bujanovačkoj opštini.

Po rečima načelnika opštinskog Odeljenja za finansije Bobana Pavlovića kašnjenje je uzrokovalo nizak procenat realizacije prihoda u budžetu – samo 74,25 odsto.

„Ako se izuzmu tih 200 miliona, realizacija je 88,2 odsto“, rekao je Pavlović predstavljajući izveštaj o izvršenju budžeta za period januar – septembar tekuće godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *